Finnish Speedflyers!

5 posts / 0 new
Last post
kitesurfa
Finnish Speedflyers!

Submitted by Tuomas

 

Onko foorumilla muita Suomalaisia speedflying harrastajia, kuin minä? Ainakin Pekka on lisännyt lentopaikka karttaan merkintöjä, mutta ovatko ne reittipisteitä vai todellisia starttipaikkoja?

Is here any other Finnish speedflyers in this forum?
User; Pekka has marked some spots in south and western Finland, but i dont know is that marked place really start up places, how knows?

Kiitos / Thanks

No votes yet
Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
kitesurfa

Submitted by Tuomas

 

Hyvä jätkät! Nyt siivet hankkimaan ja keväällä lähdemme lentämään porukalla! JÄTTE BRA!

-Tumppi-

yhteyttä sopii ohtaa; tacorporation (at) hotmail.com

 

kitesurfa

Submitted by Anonymous
 

Toinenkin speedflyingistä kiinnostunut! otin liitovarjoilukurssin chilessä nyt talvella mutta enemmän vauhtia kaipaan, laskuvarjoa taas pitää aina ottaa se kone ylös mikä ei nappaa. Onko siis mahdollista pitää jotain tatsia yllä Suomessa? Onko etelä-suomessa muita?

 

kitesurfa

Submitted by Tuomas

 

Morjes Klaus!

Joo nuo paikat on kartalla on jotain ihan p**kaa.

No melkein kannattaa käydä laskuvarjo hyppykurssi, siinä mielessä, että siinä on enemmän vauhtia ja tulee halvemmaksikin, jos ei nyt 150 hyppyä meinaa kesässä hypätä.

Varjoliito on taas enemmän termiikin hakua, eli haetaan nousevaa virtausta ja siten yhteneväisyyksiä speedflyingiin ei kauheasti ole. (oma mielipiteeni).

Suomessa nyt periaatteessa uskaltaa muutamasta pienestä laskettelurinteestä kesä aikaan vetästä jollain hieman isommalla speed siivellä (~ 15m2) ilman sen isompaa koulutusta. Ainut mikä tulee osata on ohjaus ja jarrujen käyttö.

Mutta kaikkihan sitä koulutusta on aina suositellut...

En tiedä paljonko olet ottanut lajista selvää, mutta Suomessa noilla siivillä ei saa mitään 10 minuutin runeja, eli lähdetään tuolta 15 sekunnista muutamaan minuuttiin.

Laittele viestiä, jos lisäkysymyksiä...

 

kitesurfa

Submitted by Klaus

 

Moi!

Itse en kysymykseesi osaa vastata, mutta itselläni olisi kyllä toinen kysymys..

Eli mikä olisi paras tapa aloittaa täällä Suomessa? Kokemusta ei ole, mutta ensi kesänä olisi luultavasti mahdollisuus mennä joko varjoliito- tai laskuvarjohyppy kurssille. Eli kummasta saisi paremmat pohjat varsinaiselle speedriding kurssille?